Konsten att rida dressyrprogram

Det blev en sen kväll igår och jag var inte hemma förens 22.30 efter dressyrträningen, men det verkade vara en smart drag att träna sent då den värsta värmen hade lagt sig. Vi började träningen med tempoväxlingar och sedan lite enkla byten och även galoppombyten. Där behöver vi bli kvickare i galoppen för att få till samlingen och bärigheten. Vi samlar oss lite för mycket ibland, men efter en stund fick vi ett bättre flyt i övergångarna. Därefter red vi lite piruetter där vi fick gå direkt från en skrittpiruett till galoppiruett, otroligt svårt men lärorikt och där Akilles verkligen får chansen att tänka efter vart han sätter alla 4 ben.

Vi fick även återigen testa våra vingar i St Georges, efter att vi hade värmt upp i ridhuset gick vi ner till utebanan och red igenom programmet utan några större missar. Tjoho! Akilles visar återigen att han är redo för sin uppgift.

Det var både får, lamm och en fyrhjuling kring utebanan där vi skulle rida igenom programmet. Bra miljöträning för oss! Vi red ett fint program med många höjdpunkter. Bland annat bytesserien i vart fjärde, den satt som en smäck igår. Även ökningarna i trav och galopp gör han fint. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när man ska genomföra alla svåra saker på bara 5 min, det är en konst att kunna rida ett korrekt och harmoniskt program. Bra jobbat igår kompis, tänk vad kul vi ska ha på alla träningar och tävlingar framöver ♥️

Idag blev hästarna skodda och fick en halvtimmes promenad på lite hårdare underlag. Därefter väntade en lång dag i hagen medan regndropparna föll ned från himlen, skönt och svalt tyckte nog både Akilles och Pixi. Nu är vi trötta på myggen och bromsarna som exploderar så fort värmen är tillbaka.

Foto av Emma Eriksson

Kommentera