Kolla igenom vaccinationen på TDB

Tjoho äntligen fredag och helgen kommer som vanligt att spenderas i stallet!

Det har säkert inte undgått någon ryttare att restriktionerna förhoppningsvis kommer att lätta lite snart. Jag vågar inte tro allt för mycket på det än men börjar ändå smått förbereda mig inför en eventuell öppning. Vi får hålla tummarna! Jag och Akilles har ingen brådska att komma ut och tävla, men motivationen kommer ändå att få ett uppsving när tävlandet väl öppnar upp för oss alla. Är det någon mer än jag som känner så?

Jag vill tipsa er alla som är aktiva tävlingsryttare att kolla igenom vaccinationen på TDB för varje häst. Det är lätt hänt att man missar att lägga in den senaste vaccinationen, speciellt när det har gått ett tag sedan senaste tävlingsstarterna. Det kan även vara bra att uppdatera mejladresser då protokollen brukar mejlas ut numera, det vore synd att missa sitt protokoll för att kontaktuppgifterna är fel. Ett annat tips jag fick lära mig nyligen var att man han ändra ordningen på ryttare och häst när man ska anmäla till tävlingar, på så sätt behöver man inte lägga extra sekunder på att klicka rätt häst och ryttare! Sekunderna kan avgöra om man kommer med eller hamnar på reservplatsen.

Jag har inte heller löst någon licens ännu, så det återstår att se vilken klubb jag väljer att tävla för. Många av mina tidigare klubbkamrater har valt att tävla för nya klubbar i år så jag måste ta mig en funderare. Akilles har en licens som omaktiveras automatiskt varje år och är kostnadsfri, hurra för att hans gamla ägare löste ett sånt licens åt honom så blir det en sak mindre att tänka på! Jag har också hört att det pågår en diskussion om hurvida vi ska behöva betala hela årsavgiften eller inte nu när halva säsongen fallit bort. Men det är ett litet problem i mina ögon, huvudsaken är att allt snart återgår till det normala. Finns det fler saker som jag har missat men som ni skulle tipsa om att vara extra vaksam på inför en eventuell tävlingssäsong?

Vi blev placerade 3a på DM förra året och fick priserna skickade till oss någon vecka senare!

Kommentera