Knackig start på veckan

Hej på er!

Veckan startade lite knackigt för både mig och Akilles för ovanlighetens skull.

Jag har lyckats få en inflammation i hälsenan (som nu börjar bli bättre) och har haft riktigt ont. Egentligen borde jag ha avstått ridningen i måndags och tisdags, men envisheten tog över och jag red igenom ridpassen ändå. Tänk att man aldrig kan ge sig och faktiskt ta en vilodag när kroppen säger ifrån 😉 Det måste finnas fler än jag som kör på trots att man är sjuk eller har ont.

Akilles har också känts lite knackig vilket bekräftades efter dagens tidigarelagda besök hos equiterapeuten där han påvisade en sträckning i ryggen. Det är ingenting farligt men han fick djupvågsmassage och laser idag och ska sedan ta det lugnt resten av veckan. Det är sådant som händer, det är ingenting jag som ryttare kan påverka. Troligtvis har han sträckt sig i hagen på något sätt. I slutet av veckan ska jag underhålla behandlingen själv med djupvågor hemma i stallet. Som jag har skrivit om tidigare har jag en egen maskin som jag brukar använda regelbundet mellan gångerna hos equiterapeuten. Jag fick också i uppgift att vara ännu mer noga med stretchingen efter ridpassen, inget fusk!

Summan av kardemumman är alltså att vi båda två har varit lite knackiga i kroppen och inte har kunnat prestera på topp, vilket är okej. Det är också skönt att vi fick det bekräftat varför Akilles har betett sig lite annorlunda i ridningen de senaste dagarna, nu håller vi tummarna att det läker snabbt. Peppar peppar!

Under tiden Akilles tar det lugnt får Pixi jobba på lite extra med att dra sig vagn, tjoho vad glad hon blir när hon får springa med den😄

Kommentera