Jag vill bli bättre på att tömköra!

Godkväll!

Jag är precis hemkommen ifrån stallet och oj vad det har öst ner regn de senaste timmarna. Vi var blöta ifrån topp till tå! Men, det finns inget dåligt väder…😉

Vi tillbringade passet åt att tömköra idag, nyttigt för både häst och ryttare att jobba ifrån marken ibland! Det blir svårt när man som ryttare inte kan parera med hjälperna så som man kan göra uppsuttet, det är nästan så att man vill hjälpa till med benen när man står där på marken och försöker kommunicera.

Jag skulle vilja bli ännu bättre på att tömköra och verkligen veta exakt vad jag ska göra. Känner till grunderna sen innan och vi har även tränat för piaff-Ubbe där jag fick med mig många bra tips. Men för att fördjupa mina kunskaper ännu mer ska jag läsa på och kika på lite fler youtubevideos. Vet ni någon tränare som är grym på allt som har med tömkörning och arbetet ifrån marken att göra förutom piaff-Ubbe?

Akilles skötte sig riktigt bra i regnet idag, vi övade mycket på små skillnader i den specifika gångarten vilket han gjorde väldigt bra!

Från det ena till det andra så har jag räknat lite på Akilles och Pixi’s foderstater de senaste dagarna. Jag vill gärna att alla deras behov täcks och det märks att hästarna ej har lika mycket att pilla med i hagarna nu. Mitt i allt sökande hittade jag appen Forage som är en app där du själv kan lägga in din höanalys och sedan experimentera med olika tillskott och typer utav kraftfoder. När man har hittat ett foder man gillar eller är intresserad utav tycker jag också att man bör ringa företaget och be om en mer ingående rådgivning! Det här är inget samarbete utan ett tips som jag vill dela med mig utav då det underlättade mycket under sökprocessen. I appen kan du också läsa av alla olika foders energi och proteininnehåll!

Såhär ser startsidan på appen Forage ut!

Kommentera