Inspiration & motivation

Klockan är 20:09 en tisdagkväll i februari och jag har precis satt mig vid köksbordet med min middag. Hela eftermiddagen och kvällen har jag hängt i stallet. Jag har bland annat packat hö, ridit Akilles, pysslat om Pixi, fixat mesh, mockat ur lastbilen och krossat is i vattenhinkar. Livet med hästar är inte alltid guld och gröna skogar, vi kämpar och gör allt för dem! Och det är helt enkelt inte alltid så lätt att finna inspiration eller motivation till att åka ut till stallet den där sena kalla kvällen för att frysa och anstränga sig. Speciellt inte i dessa tider.

Därför tänkte jag dela med mig utav lite tips som kan höja motivationen eller ge ny inspiration. Vissa dagar kommer kanske inte gå att vända till 100% men bara genom att tänka annorlunda har vi kommit en lång bit på vägen.

 1. Se och lär utav ryttare som är duktigare än vad du är. För mig ger det här en ordentlig inspirationsboost, bara av att se någon annan kämpa för att nå sina mål gör mig taggad på att själv göra det bästa jag kan!
 2. Ta hjälp. Du kommer inte alltid att kunna prestera på topp. Ta en vilodag och kom tillbaka nästa dag med ny inspiration. Har du hamnat i en större svacka så våga ta hjälp där med. Så fort jag har varit iväg och fått hjälp utav en tränare blir jag extremt fylld med energi och målmedvetenhet.
 3. Bryt dåliga mönster/vanor. Hitta nya vägar och finn en mening i det som tynger. Eller släpp kraven för en stund och gör det som känns lätt och roligt.
 4. Visualisera framtiden! Tänk dig hur långt fram i utvecklingen du kommer att vara redan om 1 år, några månader eller kanske någon vecka. Jag drivs och sporras utav att ha en tydlig planering med flera delmål som jag kan bocka av.
 5. Rid eller gör stallsysslorna med andra, då kan ni hjälpa varandra och sprida en positiv energi. Baka något gott och ta med till dig och dina stallkompisar så lovar jag att du kommer att få många glada leenden!

Det är faktiskt okej att inte alltid känna sig driven och motiverad, det är också okej att ta en day off och komma tillbaka med ny energi. Detta är viktigt att poängtera, och normalisera!

Nu vill jag höra om era bästa stämningshöjare som kan få även de dåliga dagarna att vända😊

Att ha träningar eller inbokade aktiviteter gör mig både inspirerad och motiverad!

2 Kommentarer

 1. Rebecka den 17 februari 2021 kl 07:24

  Vilka bra tips, kände jag behövde höra det idag… När motivationen sviktar hos mig brukar jag hitta på något lättsamt och kul med hästarna, typ galoppera barbacka i snön. Bara för att komma ut och göra något utan krav! Det brukar hästarna iaf tycka är väldigt kul om inte annat 😉

  • ryttarsnack_admin den 23 februari 2021 kl 11:29

   Vad roligt att höra att mina inlägg även inspirerar andra. Jag burkar precis som dig också lätta på kraven de dagar som känns extra tunga. Hästarna brukar bli glada av det 🙂Kommentera