Hur blir man motiverad?

Meningen ”Hur blir jag motiverad?” tror jag att det är allt fler som ställer sig i dessa ovissa tider. Jag har nyligen läst artiklar och lyssnat på inslag i poddar där problematiken kring att hålla sig själv motiverad blir allt svårare och svårare. Enligt artiklar på en känd svensk nyhetstidning upprepas det dagligen att tävlandet för unga behöver öppna upp snart därför att det vittnas om att ungdomarna tappar motivationen och slutar att sporta. Det inspirerade mig till att skriva dagens inlägg.

Precis som Emelie och Victoria i Barbackapodden beskriver så ska kärleken till hästen alltid gå före tävlandet. Därför är det oroväckande att fler och fler slutar att sporta då motivationen brister. I våran sport handlar det så mycket mer om bara tävlandet, såklart kan pirret och fjärilarna i magen som uppstår vid tävling vara som en morot och motivation i vardagen men i slutändan måste du älska sporten för att orka lägga den tiden och pengarna vi lägger ned på hästarna. Slutar man att rida på grund av att det inte finns tävlingar så kanske den genuina kärleken för hästarna inte finns där till 100%. Hur ser ni på detta?

Det jag vill lyfta fram med inlägget är att hästarna måste gå före alla tävlingar i världen. Självklart ska vi få tävla och göra det som är roligt men det kan inte vara 100% av motivationen. Jag tror att man får hitta nya sätt att bli motiverad och inspirerad. Kanske finns det en tränare i närheten som du länge har varit intresserad av att träna för men inte vågat störa det nuvarande vinnande konceptet, då är detta ett perfekt tillfälle att testa på nya saker. Eller fila på små detaljer som inte hinns med när tävlandet är i full gång.

Jag tror att många utav oss sporras utav att tävla, inklusive mig själv. Men bara för att tävlingarna har varit inställda ett tag nu skulle aldrig få mig att sluta med ridningen. Ge gärna varandra tips på hur man håller motivationen uppe, jag har även skrivit ett tidigare inlägg där jag delar med mig utav mina tips. Det inlägget hittar ni här: Inspiration & motivation

Snart, snart, snart hoppas och tror jag att allt rullar på mer som vanligt igen. Men tills dess måste vi hålla modet uppe!

Kommentera