Världens snällaste c-ponny till salu

Idag har jag och Akilles varit iväg och tränat för Emelie igen. Ett pass där jag blev positivt överraskad då förutsättningarna inte var på topp inför träningen. Akilles byter från sommarpäls till vinterpäls just nu vilket gör att han blir grinig och vill bli lämnad ifred, helst ska man inte borsta för länge och han börjar få skav av all utrustning igen. Samma visa varje år tyvärr, men nu vet vi hur han funkar och kan förhålla oss till det. Jag ser till att inte pressa honom för hårt om kroppen säger emot vid såna tillfällen, det krävs mycket energi av kroppen att byta päls och i och med det äter Akilles alltid Microvital från Hippolyt vid pälsfällning och pälssättning. Då brukar de griniga tendenserna gå över på några dagar. Hur som helst gick träningen över förväntan idag! Från känslan av att vara seg som en sengångare till känslan av att vara mjuk och smidig som en leopard på 40 min, det är inte illa 🤣

Har ni några bra tips gällande pälsbyte? Jag tänkte att vi kunde diskutera ämnet mer på min instagram imorgon!

På tal om något helt annat kanske ni har sett att min gamla tävlingsponny Gulliver är till salu. Hans nuvarande ägare ska så småningom om gå upp på stor häst och därför är han nu till salu. Jag fick Gulliver i 10-årspresent och var världens lyckligaste, trots att han bara var 4 år och knappt inriden. Men redan då var han världens snällaste i all hantering, det var anledningen till att mamma valde just Gulliver – för att han är genomsnäll! Under de 12 år som jag fick äga Gulliver var han aldrig skadad och tävlade FEI-klasser i många år. Vi har fina resultat på många nationella tävlingar och han är en riktig rosettplockare. Gulle har fortsatt i samma spår med sin ägare Alexandra och har även dem fina resultat upp till och med FEI.

Vet du någon som söker en härlig läromästare att ha kul med finns det ingen bättre ponny än Gulle. Han har lärt mig så mycket om precis allt, och har även lärt mig att älska hästar och ridsporten❤️ Jag är övertygad om att nästa familj kommer att vara minst lika glad som vi har varit under alla fina år. Gulliver har totalt haft 2 st ägare och söker nu ett långvarigt hem. Egentligen önskar jag mest av allt att jag kunde samla ponnyer och hästar på hög, men det funkar inte riktigt så i verkliga livet. Om jag hade haft ett helt eget stall hade det troligtvis varit fullt av hästar som jag aldrig hade kunnat sälja 😉

Lägger en länk till annonsen här och glöm inte att scrolla igenom längre bak på min instagram för att se många inlägg sedan ponnytiden.

Akilles 🤎 Gulliver

Kommentera