Guldkorn till tränare

Jag tror minsann att vi har hittat ett riktigt guldkorn till tränare!

Det har gått någon månad sedan jag började träna för Emelie Eklund nu, och vi ser fram emot de inbokade träningarna varje vecka. Det har tidigare slagit mig hur svårt det är att hitta bra tränare där man kan hitta ett system för varje enskilt ekipage. Många ryttare som även är tränare är extremt duktiga på att rida, och på att vara tekniska. Men kanske inte lika bra på att faktiskt lära ut, det är något som jag har diskuterat med flera andra. Det kan låta bra om man tränar för en speciell person, men det är ju jobbet och engagemanget bakom som är viktigt. Det spelar ingen roll hur duktiga ryttare man tränar för om det inte ger resultat.

En utav anledningarna till att jag ville prova att träna för Emelie var dels att jag ville ha en tränare nära hemmaplan. Tidigare har vi fått åka en bra bit till våra tränare och det är mycket logistik som ligger bakom. Vet man med sig sedan innan att en tränare är grym men att det är en bit att åka så är det självklart värt det. Men i detta fall kände jag att en tränare som bor relativt nära oss kan underlätta många gånger. En till anledning till varför jag trodde att Emelie skulle guida oss på rätt väg var att hon själv nyligen har tävlat på U25 nivå, hon vet vad som krävs helt enkelt! Emelie och också varit en del utav plantskolan som håller regelbundna träningar för duktiga uppåtgående ekipage.

Hon passade helt enkelt in på alla mina kriterier. Och såhär med facit i hand ångrar jag inte en sekund att vi provtränade för henne! Emelie är både aktiv, pedagogisk, förstående, tillmötesgående och en problemlösare. Hon passar oss som handen i handsken och jag känner mig som en tvättsvamp som vill suga åt mig alla små detaljer och övningar vid undervisningen. Ett guldkord mitt bland den stora tränardjungeln!

Kan ni berätta mer i en kommentar här på bloggen eller i ett DM på min instagram om vilken tränare ni ser som erat egna guldkorn. Ni vet en sån tränare som kanske inte syns och hörs mest, men som alltid är där och stöttar samt är engagerad till 100 %.

Jag vill tillägga att jag också föredrar att använda mig utav fler än 1 tränare som kan ge nya perspektiv på träningsformen eller komma med helt nya verktyg. Tex kanske en tränare som själv är ryttare och sedan en annan som är specialiserad ur en domarsynpunkt, där man kan plocka ut det bästa utav flera världar.

Kommentera