Grön stämpel

Hej på er,

Akilles fick grön stämpel hos equiterapeuten idag och vi ska fortsätta jobba på med samma träningsupplägg som tidigare. Det blev både djupvågor och laser idag vilket medför att musklerna kan bli påtagna och behöver därmed vila och ta det lugnt i några dagar. Det är en inbokad markarbetsträning i ridhuset på lördag så det är synd att vi missar det tillfället, men nästa gång ska vi självklart hänga med.

På tisdag nästa vecka har jag bokat en tid för vaccinering, vi har såpass kort bit att åka till närmaste veterinärklinik och väl där kan han även stå kvar i lastbilen medan han får sprutan, smidigt. Vi har dock ett bekymmer gällande vaccinering och det är att Akilles blir så fruktansvärt stel och allmänpåverkad i nästan upp till en vecka efter vaccineringen. Han får alltid en bula på hägra sidan av halsen (oavsett vart man sätter sprutan). Passande nog kommer jag att vara bortrest i några dagar efteråt = vila, men detta är något vi behöver ha i åtanke vid varje vaccinering (var 6e månad). Nu är det inte så mycket aktiviteter inbokade men när det är tävlingssäong gäller det att tänka till.

Är det fler individer där ute i hästvärlden som blir påverkade vid vaccinering? Jag har hört att vissa hästar knappt kan äta sitt hö ifrån backen för de blir så stela.

Kommentera