Grattis på födelsedagen Pixi

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Pixis 21-årsdag! Hipp hipp hurra🥳 Grattis vår älskade lilla Pixi på din födelsedag!

Idag är det den 10 maj och stallets prinsessa fyller år. Det har firats med att vara ute i hagen extra länge, en liten tur med vagnen, nyskrubbade hovar och extra mycket rykt samt gräs, morötter, äpplen och knäckebröd i krubban. Bortskämd? Haha ja, men vad gör man inte för sina bästa.

Akilles härjade runt på grusvägen idag och ville gärna gasa på ordentligt igen, han fick springa av sig lite och när vi gick in på utebanan skötte han sig prima och gjorde fina skänkelvikningar och övergångar i trav-passage. Därefter skrittade vi av på den kommande naturbanan som vi har införskaffat material till. Några hinder med stockar och en grind samt ett däckhinder ska vi försöka bygga ihop i helgen. Tänk vad härligt att låta hästarna få sträcka ut där i sommar. Imorgon ska vi rida ett dressyrpass inför onsdagens träning. Veckorna går så otroligt fort just nu men vi ligger i bra fas med träningen. Vi jobbar fortfarande med lösgjordheten som blir bättre och bättre. Jag har jobbat mycket med att han inte får bli rak och stark i övergångarna utan han ska kunna gå kvar i en svag öppna där för att inte bli stark och hängig, det är ett tips till er med hästar som behöver bli kvickare och mer lösgjorda. Använd svaga skolor även i övergångarna då och då. Vad har ni för tips till mig för att få en mer lösgjord häst? Kommentera gärna 😊

Kommentera