Godkänd besiktning & onsdagens dressyrträning

Godmorgon på er!

Det har hänt en del roliga saker den här veckan, bland annat så gick hästlastbilen igenom besiktningen utan anmärkning vilket alltid är en lättnad. Det brukar oftast vara något som ska krångla. Extra spänt var det denna gång då det är första besiktningen sedan jag tog över bilen ifrån Horsepartner. Nu förtjänar bilen en ordentlig biltvätt 😉

Jag kan även meddela att dressyrträningen för Emelie i onsdags gick såå bra, det kändes absolut inte som om det var första gången hon tränade oss och allt föll väldigt naturligt. Hon lyckades pricka in våra svagheter och styrkor efter bara några varv under uppvärmningen. Vi arbetade mycket med lösgjordhet och att kunna rakrikta utan att tappa ställningen, herregud så svårt det kan vara att hålla sig på en rak kvartslinje ibland. Där får man ett kvitto på om hästen till exempel skjuter in/ut bogen eller går med bakdelen innanför spåret. Vi jobbade även en del i skritten där vi måste hitta en avspändhet i nacken och jag måste våga låta Akilles pendla ännu mer, till sist fick vi även testa på att rida lite olika växlar i passagen vilket kändes superkul! Hittills har vi mest lekt fram det på egen hand och nu när vi får en tränares hjälp med det så får man med sig många nya verktyg. Jag längtar tills vad nästa träning har att erbjuda.

Igår lanserades Back on Track nya night collection. Och den som väntar på något gott väntar aldrig… eller alltid för länge. Jag har fått frågor om det och ni kommer alldeles snart att få se oss bära den nya kollektionen, jag kan hinta om att den gråa outfiten var riktigt snygg på Akilles!

Idag ska vi försöka ge oss ut på en liten uteritt själva igen, sist slutade det med att jag fick hoppa av och leda Akilles hem då han blev så rädd för grisgården som ligger ganska nära stallet. Vi får se om han har blivit modigare nu när vi har haft sällskap och ridit förbi flera gånger. Han har ett nerv inom sig även om man inte kan tro det alla gånger haha!

Kommentera