Frågestund

Hej!

Här kommer svar på några utav frågorna ni ställde till mig!

  1. Bor du på en gård?

Svar: Nej tyvärr inte. Jag bor i en lägenhet i Uppsala och mina hästar står uppstallade på en mindre gård i Ramstalund utanför Uppsala. Däremot vill jag någon gång bo på en egen gård!

2. Vilken är den högsta klassen du har startat? Ni är såå fina

Svar: Den högsta klassen på storhäst som jag har ridit är MSV A. På ponny red jag FEI-klasserna.

Akilles och jag

3. Äger du dina hästar själv?

Svar: Ja, jag har ägt alla mina hästar själv. Gulliver (min första ponny) fick jag i födelsedagspresent när jag var 10 år, han var då 3 år. Gissa om jag var den lyckligaste hästtjejen i världen!

DM vinst med Gulliver 2017!

4. Vad har du för mål med bloggen?

Svar: Mina mål med bloggen är att den ska bli etablerad på marknaden och erbjuda er läsare en plats att fritt diskutera kring ämnen inom sporten. Jag vill att alla ska känna sig välkomna oavsett gren, tävlingsambitioner eller möjlighet att ha egen häst. Alla utövar vi samma sport med våra fantastiska hästar. Jag vill att bloggen ska vara en levande plattform där inte bara mina åsikter eller tankar räknas.

5. Har du sålt någon häst någon gång??

Svar: Ja jag har sålt min gamla ponny Gulliver. Honom hade vi i hela 12 år och vi har utbildat varandra hela vägen ifrån knappt inriden till att gå de högsta ponnyklasserna. Vi började tävla dressyr ganska sent och tillbringade många timmar på hoppträningar tills jag insåg att det inte var kul längre. Jag låg mer på backen än satt i sadeln tillslut. När vi väl satte igång med dressyren gick det som tåget och ett år plockade vi hem ca 32 vinster utav ca 40 starter med resten 2a placeringar. Snacka om rosettplockare!! Idag lever Gulliver livet som läromästare åt Alexandra i Stockholm, de har redan vinster i FEI.

6. Har du någon favoritövning?

Svar: Jag gillar att rida piruetter! Det får hästen att samla sig på bakbenen och använda sin styrka. Det roliga med piruetter är att man kan göra dem i tex skritt som skrittpiruetter eller i galopp där man kan variera storlekarna. Sen gillar jag att rida skänkelvikningar i alla gångarter för att få koll på de sidoförande hjälperna.

7. Ditt favoritmärke inom ryttarutrustning?

Svar: Jag gillar Back on Track, de har bra kvalitet. Sedan såklart Equiline, Ps of sweden, Ariat, Samshield och DeNiro.

8. Hur fick du kontakt med Mediahouse By RF?

Svar: Jag kan tipsa er om att anmäla er som profiler hos Mediahouse på hemsidan – https://mediahousebyrf.se/#bli-profil. Jag fick kontakt med Rebecka via hennes formulär och hade även haft koll på henne sedan tidigare då jag har läst bloggarna på hennes plattform. Därefter bollade vi ideer och tankar som tillslut landade i bloggen Ryttarsnack.

9. Hur ofta skriver du på bloggen?

Svar: Jag försöker att uppdatera bloggen och Instagram dagligen. Så om ni kikar in varje dag bör ni ej missa nya inlägg.

10. Varför startar du inte en youtubekanal?

Svar: Dels för att jag inte känner mig 100% bekväm framför kameran och dels för att det tar otroligt mycket tid. Jag tycker att det finns så många duktiga youtubers där ute som jag mer än gärna kikar på.

11. Varför just namnet Ryttarsnack?

Svar: Vi tyckte att namnet Ryttarsnack klingade bra och exkluderar heller ingen. Alla är vi ryttare och alla har vi ämnen att ta del utav och snacka med varandra om.

12. Tränar du något utöver ridningen?

Svar: Ja det gör jag. Jag har tidigare försökt att hålla mig till gymmet ca 3 dagar i veckan, men nu i pandemitider undviker jag det! Jag tillbringar istället mer tid i stallet och har bland annat fått rida olika hästar, tar promenader och gör lite hemmaträning. Det känns alldeles för riskabelt att gå till gymmet som brukar vara fullt med folk.

Tränar ni också utöver ridningen?

Många promenader blir det när man är hundvakt!

Kommentera