Förväntningar inför vår första terrängträning någonsin

Imorgon, lördag, ska jag och Akilles vara med på en terrängträning för första gången. Terrängbanan finns strax utanför Heby och är bara på sand och grus vilket gör att vi inte behöver brodda. Perfekt för oss som bara vill ”prova på” och slippa jobbet med att brodda i och ur!

Vi förberedde oss lite idag genom att hoppa några språng i ridhuset. Jag hade lagt ut en linje på 2 hinder med 5 galoppsprång emellan där vi provade att borde korta och länga sprången för att få in lite känsla och tajming inför morgondagen. Det är ändå fasta hinder som hoppas inom terrängen, och även om vi bara ska hoppa låga hinder behöver vi ändå ta oss över ordentligt. Jag ska som sagt se till att skydda Akilles ben med bra benskydd och leta fram säkerhetsvästen till mig själv.

Om jag har förstått allt rätt ska vi få delta i en grupp som normalt sett tränar på lägre höjer så där passar vi nog in mycket bra. Mina förväntningar är att vi ska ut och ha så kul som möjligt! Tillsammans med Alexandra som kommer att guida oss rätt tror jag att vi tar oss igenom både vattenhindret och även hoppar lite stockar och kanske något upphopp och nedhopp. Jag kan tänka mig att vi båda två kommer att ha rejält med träningsvärk på söndag hehe😊

Jag uppdaterar er mer om hur det gick.

Bland höstlöven en torsdagseftermiddag

Kommentera