Fler och fler verktyg

Idag åkte vi och tränade för Emelie igen, Akilles skötte sig som en stjärna och kämpade på riktigt bra hela passet. Det blir mycket hjärngympa för oss båda då vi verkligen har gått back to basics. Tack coronan för den långa och välbehövliga träningsperioden för den lär vi behöva. Det händer mycket i utvecklingen hela tiden och jag får mer kontroll över alla mer detaljer.

Till exempel så har vi brutit ner bytena till flera olika steg innan jag faktiskt ger själva byteshjälpen. Tidigare har vi gjort byten utan att egentligen förbereda särskilt mycket, därför får vi nu träna på tålamodet och se till att ställningen och rakriktning funkar. Han ska forma sig för skänkeln, aldrig handen. I traven jobbar vi mycket med genomsläpplighet som också är huvudfokus på hela passen, men vi jobbar också med att hitta olika växlar i både trav och passage. Vi försöker bredda vårat register att gå ifrån 5 växlar till 20 växlar.

Det känns verkligen som om vi är på god väg till något riktigt bra. Akilles lär mig verkligen att rida och han är världens gentleman som aldrig skulle göra motstånd om jag gör något fel. Han är min universitetsutbildning i ridning! Det känns även som om vi får allt fler verktyg till vår verktygslåda, och ännu fler ska det bli.

Här visar Emelie mig ett nytt tygeltag som gör att jag kan hålla ett lättare tag i stångtygeln😊

Kommentera