Ett skepp kommer lastat med…

…nypon!!

Idag fick vi med oss hela 10 st påsar med nyponpellets till Pixi & Akilles ifrån Back on Track, det finns att köpa till pangpris hos Sala Equicenter för er som är intresserade.

Både Akilles och Pixi äter nyponpellets varje dag, det finns även i pulverform men pelletsen är lättare att hantera tycker vi. Nypon är bland annat bra för lederna och innehåller många bra vitaminer för hästarna. Det är dessutom 100% naturligt utan några tillsatta ämnen!

Imorgon ska vi äntligen tolka med Pixi igen, åh vad jag längtar. Hon älskar att få hänga med och att få uppmärksamhet utav alla i stallet. Min reel på instagram sedan förra tolkningen har fått stor spridning så jag ska se till att filma imorgon med så att ni får se. Vi ska införskaffa oss en bra pulka imorgon, jag fick knappt plats på den lilla madrassen vi tolkade med sist hehe 😉

I övrigt är det superkallt just nu. Vattnet fryser till och med i stallet under nätterna nu… tur att vi har termobar i hagen. Det är svårt med täcken tycker jag, det är alltid en diskussionsfråga och en vattendelare bland hästfolk. Akilles är en frusen herre som spänner ryggen så fort han blir kall och jag har aldrig stått i ett stall där det är så kallt att vattnet fryser som det har gjort nu. Hur mycket täcken har ni på era hästar nu? Jag fördrar att helst bara ha 1 tjock täckte istället för lager på lager, men alla är vi olika!

2 Kommentarer

 1. Jenny den 3 februari 2021 kl 13:46

  Jag håller med om att det här med täcken är jättesvårt. Min häst är superfrusen och står i utebox, så är det -16 grader ute så är det kanske – 12 som varmast om vi stänger även övre delen av boxdörrarna.
  Jag har på henne dubbla täcken då hon verkar varmare och mer nöjd med det.
  När det varit snöstorm så har hon även fått på sig hals även om temperaturen då inte varit mer än kanske -4, men vinden gör det antagligen att hon tycker det är ännu kallare fär innan jag satte på halsen så kom hon in och frös trots många gram i täckena….

  • ryttarsnack_admin den 5 februari 2021 kl 09:35

   Jag kör också med dubbla täcken nu när det är -15 grader ute, det känns som om de mer lättfrusna hästarna är nöjdast så. Alla reagerar på olika sätt men det låter som om våra hästar reagerar likadant. Akilles frös också en dag när det blåste storm, trots att det inte var särskilt kall ute just den dagen. Vi får hoppas att den värsta kylan ger med sig snart 🙂Kommentera