En tÀvlingshelg i Falun

”Jag har tid till att blogga under hela helgen” var min tanke innan vi packade lastbilen och Ă„kte mot Falun i fredags
 jovisst, det gick ju strĂ„lande hehe 😉

Helgen har gÄtt i ett och det har inte funnits mycket tid över till att göra annat Àn att tÀnka pÄ tÀvling och sÄklart pÄ Akilles. Vi hade en resa pÄ 2 h i fredags och nÀr vi kom fram till tÀvlingsplatsen hann vi inte mer Àn att stalla in Akilles i boxen och fixa med all utrustning innan det var dags för ridning pÄ banan. Vi fick Àven tillgÄng till elplatsen för lastbilen dÀr vi sov under helgen.

PÄ meeting Àr det oftast redan utsatta tider nÀr det Àr okej att trÀna pÄ banan och just denna timme som var öppen för oss i fredags fick man endast rida runt tÀvlingsbanan, inte innanför de vita dressyrstaketen som det brukar vara. Akilles brukar inte vara tittig men jag ville ÀndÄ att han skulle fÄ se banan. Vi skrittade och joggade fram runt tÀvlingsbanorna och red serpentiner mellan bokstÀverna och blommorna. Han var inte det minsta brydd och vi gick dÀrmed vidare och red ett ridpass pÄ framridningsbanan i ca 30 min med fokus pÄ övergÄngar och att fÄ in bakbenen under kroppen.

Som ni vet har jag jobbat mycket med det mentala inför tĂ€vlingen och jag lyckades hĂ„lla mig till planen vi hade lagt upp. Jag satte ett lagom tryck i honom under lördagens start, tyvĂ€rr slarvade jag lite med att rida in bakbenen vilket gjorde att Akilles la sig i handen. SĂ„klart
 jag bjöd in honom till att göra det och dĂ„ tog han den chansen. Vi fick till en fin och stadig ritt Ă€ndĂ„, galoppen var riktigt bra med mĂ„nga fina poĂ€ng. Piruetterna fick vi 7or och 8or pĂ„, en rejĂ€l sjĂ€lvförtroendeboost för mig som har tragglat med piruetterna de senaste veckorna. Vi satte serien med byten i vart 4e fint men 3orna missade vi dĂ„ Akilles tyckte att han klarade det galant utan min hjĂ€lp. Totalt slutade vi pĂ„ 65,6% i debuten 3*(nationell) St Georges. Ett rejĂ€lt lyft frĂ„n vĂ„ra 60% i 2* MSV A förra Ă„ret pĂ„ samma tĂ€vlingsplats. Vi klarade dĂ€rmed kvalet in till lilla rundan och det kom faktiskt nĂ„gra glĂ€djetĂ„rar efter att resultatet plingade till i mobilen efter vĂ„r ritt. Jag hade förvĂ€ntat mig mycket lĂ€gre Ă€n sĂ„, skönt med ett kvitto pĂ„ att vi faktiskt kan och Ă€ven hör hemma pĂ„ den nivĂ„n!

IgÄr, söndag, var planen att göra en repris pÄ gÄrdagens ritt men att rida in bakbenen mer sÄ att Akilles inte fick chansen att lÀgga sig i handen Ànnu en gÄng. Vi fick till ett bra travprogram dÀr vi lÄg pÄ 70% innan missarna i ena piruetten och bytesserien drog ner. Första piruetten blev inte som planerat men den andra piruetten fick vi 7or och 8or pÄ igen, totalt 64,7% och Ànnu ett kval till lilla rundan. Heja Akilles! Han har skött sig riktigt bra i helgen och har trivs som fisken i vattnet nÀr han har fÄtt vara i centrum.

Tack Daladressyren för en proffsigt anordnad tĂ€vling, och Ă€ven mamma för all hjĂ€lp runtom!♄

Än har vi mycket mer att ge! 😊

Kommentera