Dressyr & travbommar

Hej på er,

Äntligen fredag och helgen närmar sig med stormsteg!

Jag har en lugn helg framför mig, de senaste veckorna har varit fulla med jobb och andra sidoprojekt så en lugn helg passar utmärkt just nu. Ett jobbmöte kvar och sen åker jag direkt till stallet för att ta hand om hästarna. Vi ska ta en skrittur i skogen och på grusvägarna bland villorna idag, det gäller att vara försiktig nu när det är älgjakt och ta på sig reflexer och färgglad utrustning. Sen blir det mörkt redan vid kl 18 nu så det gäller att vara snabb om man ska hinna fånga de sista timmarna av dagsljus.

Vi har haft många roliga ridpass den här veckan. Lösgörande ridpass i ridhuset, dressyrträning, promenader och även ett ridpass innehållande travbommar. Samt lite uteritter i helgen. Jag försöker alltid att variera träning och underlag för att Akilles och Pixi ska hålla sig friska och krya, samt för att hålla motivationen uppe. Det kommer att komma kalla vinterdagar där ridhuset är underbart att befinna sig i, men just nu får vi ta vara på de fina höstdagarna.

Jag fick många aha-upplevelser på vår senaste dressyrträning i onsdags, Akilles behöver komma upp mer i nacken och bära sig själv mer, och det jobbar vi mycket med just nu. Vi sorterar även olika begrepp inom ridningen så som kvickhet, bärighet, ridbarhet, påskjut m.m. och förhåller oss hela tiden till utbildningsskalan under träningarna. Det är tex lätt för mig att tänka påskjut istället för kvickhet i galoppombytena, vilket gör att vi laddar på för mycket framåt istället för att bara aktivera bakbenen. När vi lyckas med det faller många pusselbitar på plats och jag känner hur han riktigt tar i med bakbenen och gummibandskänslan börjar komma fram ännu mer. Vi försöker också hitta mer genomsläpplighet och lösgjordhet i den högre formen som kommer att stärka oss på tävling framöver.

Vad har ni för planer i helgen? Ska ni som oss, passa på att ta vara på de fina och soliga höstdagarna? Eller kanske tävla? Berätta gärna i kommentarerna 😄

Älskar färgen på detta schabrak!

Kommentera