Definition, målbild och förberedelser

Nu närmar sig årets första tävling med stora steg. Som jag har berättat tidigare styr vi lastbilen mot Falun på fredag runt lunchtid, det tar ca 2 timmar att åka och vi kommer därmed ha god om tid att stalla in Akilles i boxen och hinna landa innan det är dags för ett ridpass på banan. Jag är i full gång med min packlista och tänkte dela en del av den med er imorgon.

Som många andra kan jag få lite fjärilar i magen av att tänka att det är dags för tävling igen, ni vet den där känslan när man vill kunna prestera sitt allra bästa och göra hästen rättvisa på banan. Då har jag fått i uppgift att definiera mina egna tankar kring framgång, min väg och resultat av framgång kanske inte ser ut som någon annan ryttares definition på framgång. Många kanske anser att framgång är att rida på 70% i en svår klass, men för mig betyder framgång att jag vill kunna vara ett med hästen inne på banan. Om jag håller mig till min definition av framgång spelar det ingen roll vad alla andra tycker, det spelar ingen roll om jag rider på 60% eller 70% om jag har uppnått mitt mål att vara ett med min häst, det är viktigt att ha i åtanke. Hästen bryr sig inte om procenten så länge jag visar att det är kul att vara inne på banan och i övriga tävlingssammanhang, och gör vi då en bra och harmonisk ritt så kommer det automatiskt att löna sig procentmässigt. Sen är det en bedömningssport vi håller på med. Det är allt för lätt att hamna i prestationsmässiga mål som sätter käppar i hjulen för att man vill för mycket. Det finns inget rätt eller fel, känner du att din målbild är att rida över 70% – ja då är det din definition av framgång och du ska köra 100% mot det målet. Då kanske känslan inne på banan spelar mindre roll just den starten. Så kom ihåg att allas definition och målbild ser annorlunda ut, en känsla speglar inte alltid ett resultat och tvärtom.

Idag ska vi åka iväg på dressyrträning vilket jag ser mycket fram emot. Jag har en tydlig plan i mitt huvud som jag vill följa, det är viktigt för mig att hålla isär alla delar och se till att ha allt under kontroll. Tex är jag expert på att skriva listor, för då är jag säker på att ingenting faller mellan stolarna. Det är en del av min mentala förberedelse 😊

Visst är det intressant att grotta ner sig i tankar som dessa? Vi alla är olika på så många sätt och jag hoppas att jag kan inspirera några av er att verkligen fundera på vad er egen definition av framgång och lycka är. Kommentera gärna så kan vi inspirera varandra!

Vi ska ha det så kul tillsammans i helgen ♥️

Kommentera