Debut & sjukstuga

Hej på er,

Hemma hos oss är det sjukstuga, och har varit det i ca en vecka. Natten vi kom hem från LAG SM i Skövde började jag må allt sämre och hade typiska feber och förkylningssymptom hela veckan. Jag mådde lite bättre under torsdagen, fick ett bakslag under fredagen men bestämde mig ändå för att tävla på lördagen. Går det ens att hitta mer envisa personer än just hästmänniskor? Tji fick jag, för nu ligger jag återigen i sängen med febertoppar, ont i bihålorna och jobbig hosta. Vill förtydliga att jag självklart har testat mig för Covid, där alla tester visat negativt.

Om vi ska fokusera på det roliga i detta är det såklart att vi har debuterat FEI Intermédiaire 1, svår klass dressyr!! Ord kan inte beskriva över hur stolt och tacksam jag är över Akilles som lotsade mig igenom programmet trots att jag kände mig svag och inte kunde rida mitt bästa. När vi svängde in på en av de sista linjerna som är 7 st galoppombyten i vartannat så var det som om han bara visste vad han skulle göra och satte serien klockrent, om än lite vingligt då vi inte har hunnit träna så mycket på dessa tvåor än. Procenten landade på 62% vilket jag är supernöjd med, speciellt med tanke på mina förutsättningar. Domarna var lite ojämna på oss med kommentarer om att samling och bärighet behöver utvecklas, vilket jag kan förstå. Vanligtvis kan jag stötta Akilles med detta, men just nu handlade det främst om att ta oss igenom programmet. Jag ångrar att jag inte njöt mer inne på banan, fokuset låg endast på nästa moment, men en debut är alltid en debut. Det mest positiva var att all min nervositet släppte inne på banan, vilket annars kan vara ett av mina ryttarproblem. Förväntningen på dagen var att vi skulle ha kul, och kul det hade vi!

Det är riktigt coolt att Akilles, vid 18 års ålder, fortfarande är i en utvecklingskurva som bara pekar uppåt! Tänk att två av årets stora mål blev uppfyllda på mindre än 1 vecka! Delta på ett mästerskap tillsammans och debutera Intermédiaire, nu ska vi njuuuta ett tag och sedan träna på som vanligt igen. Både Pixi och Akilles blev vaccinerade igår och får därmed några lugna dagar för att återhämta sig ordentligt.

Kan inte ni berätta om när ni uppfyllde erat största mål? Kommentera så kan vi peppa varandra 💪

Innan vetcheck på sm!
Ett tips för lite extra glow innan start!

Kommentera