Dåligt väder

För er som bor i närheten utav Uppsala lär det inte ha undgått någon hur dåligt väder det var igår. Det blåste storm och snöade, det var knappt så att man såg vart man var påväg någonstans. Idag är vädret lite bättre men det är fortfarande slaskigt och halt på backen.

Jag tänkte skritta ut i skogen igår men valde att stanna inne i ridhuset istället. Jag longerade båda hästarna över lite bommar, kul med bomträning trots att vädret svek oss igår. Jag hoppas att underlaget ser bättre ut idag så att vi kan komma ut på en liten tur i skogen. Vi jobbade även en del kommunikation igår här jag vill att hästarna ska vara uppmärksam på mig som ledare. Båda två skötte sig bra och var fokuserade på sin uppgift trots stormen utanför. Ibland får man lov att ändra sina planer beroende på väderleken, jag är så tacksam att vi kunde gömma oss i ridhuset och att hästarna ändå fick den motion som de behövde. I helgen är det inte så mycket som sker utan mamma ska rida på Akilles imorgon och sedan ska vi hitta på något roligt på söndag.

Vi håller även på att vänja in Pixi vid vagnen och hon sköter sig som en klippa. Hon är inte det minsta rädd och vi har nu tagit oss runt hela stallet med vagnen i släptåg. Både jag och mamma har gått med på sidorna och hållit i skänklarna ifall hon skulle tycka att det är obehagligt. Men än så länge går allt enligt plan. Nästa vecka kan vi nog prova att spänna fast vagnen ordentligt samtidigt som vi går med på sidorna. Planen är att vi ska kunna ta oss ut på kortare turer emot sommaren, men i den här takten kommer Pixi att vara inkörd mycket tidigare än dess.

Kommentera