Dagens tips

Idag vill jag tipsa er om en veterinärserie hos Tidningen Ridsport som heter ”Friskare hästar”. Det är en serie där en reporter ifrån Tidningen Ridsport tillsammans med exempelvis en veterinär eller en sjukgymnast skapar ett avsnitt inom ett specifikt ämne som ska ge kunskap och fakta till oss hästägare.

Jag har precis suttit och kollat igenom det nya avsnittet som handlar om hästens rygg. Jag kan relatera en hel del då Akilles tidigare har haft problem med ryggen då han var öm när vi köpte honom, vilket betyder att jag som ryttare behövde ta stor hänsyn till detta när jag bad om olika övningar i ridningen. Hans ömhet i ryggen försvann nästan helt genom ett sadelbyte och regelbunden ridning som nu underhålls med olika typer utav massage. Som Tobias och Cajsa berättar så kan ömhet i ryggen bero på många olika faktorer och kan även ha ett samband med hältor.

Det finns även flera avsnitt att kika på med ämnen så som munhälsa, visitering och bandagering. Så det är ett stort tips till alla som håller på med hästar. Man kan aldrig få för mycket kunskap och avsnitten är ca 30 minuter långa, perfekt längd enligt mig!

Länk till avsnitten: Klicka här

Kommentera