Dagens dressyrträning

Idag får ni ett inlägg som handlar om dagens dressyrträning, och imorgon får ni läsa mer om hur jag förbereder Akilles inför ett ridpass.

Jag hade en härlig känsla i kroppen redan när jag kom till stallet idag, allt gick helt enligt tidsplan och Akilles hann äta sin eftermiddagsmat i bra tid innan vi skulle åka mot träningen. När jag hade packat all utrustning var det dags att snygga till oss innan avfärd. Linda ben och olja in hovar.

Väl på plats skrittade vi fram på en jättefin grusslinga med skog på vardera sida, så mysigt! Akilles kändes fin redan från start, jag hade önskat lite mer lösgjordhet men han släppte till fint efter några minuter in i träningen. Vi jobbade mycket med att göra övergångar skritt-trav där fokus är lösgjordhet (svag öppna) och kvickhet i bakbenen. Han får inte bli sölig och seg i sina bakben utan de ska vara kvicka hela vägen. Därefter gjorde vi samma sak men galopp-skritt, till sist red vi samma övning innanför spåret. Perfekt övning för Akilles som behöver lösgöra bogarna ännu mer samt för mig att få koll på inner skänkel till ytter tygel!

I galoppen fick vi arbeta med bytena där han var lite spänd idag, vi red bland annat en sluta från kvartslinjen ut till spåret igen och fortsatte därefter i förvänd galopp tills han hamnade i rätt läge och då kan jag ge byteshjälpen. Han förekommer mig fortfarande en hel del, och sättet han har lärt in sig byten på är inte helt korrekt. Men när vi får till den där bra känslan i galoppen blir bytena helt okej eller till och med väldigt bra! Det är bara att nöta på där helt enkelt. Vi red även lite öppnar och slutor i trav och oj vad han travade fint. Nacken börjar komma uppåt och bakbenen jobba in under sig. Så där har han gjort stora framsteg senaste veckorna 😊 Jag ska visa er en film från träningen på instagram under morgondagen, så kika in då vet jag.

Vill även tipsa er om att lyssna på Equipodden där Rebecka från Mediahouse gästar dagens avsnitt. Hon delar med sig väldigt mycket tips på hur man får sina sociala medier att växa och är inte försiktig med att dela med sig av både kunskap och erfarenhet. Riktigt inspirerade att lyssna på och ta lärdom från. Det är roligt att en sån ung och driven tjej som Rebecka syns runt om i flödet, och jag är såklart extra glad över att just jag får vara en av hennes profiler😄

Fin bild från i vintras! Älskar färgen på schabraket.

Kommentera