Dagens dressyrträning

Idag var det äntligen dags att lasta in Akilles i lastbilen och åka mot dressyträning igen! Som vi har längtat.

Efter 2 veckor utan träningar var det extra kul att komma iväg idag. Akilles har under de senaste veckorna tagit det lite lugnare men skärpte till sig när han hörde Emelie kliva in genom ridhusdörren. Ingen rast och ingen ro utan nu ska det jobbas på ordentligt! Sagt och gjort fick vi till ett lyckat pass där alla kände sig nöjda och glada efteråt.

Vi började jobba i skritten med att göra framdelsvändningar på en mindre fyrkant där han verkligen behövde svara för mina hjälper och inte chansa sig fram. Här fick jag även mer koll på både bogar och bakben. Därefter över i trav med övergångar, skänkelvikningar och öppnor på långsidorna. Här var han duktig och travade på med fina bakben in under sig. I galoppen gick vi in på den mindre fyrkanten igen med fokus skritt- och galoppövergångar där vi ska ligga kvar i en öppna hela tiden. Det är lättare sagt än gjort då hästen verkligen behöver svara upp innerskänkeln mot yttertygeln.

Vi avslutade med lite byten som kändes riktigt bra, kanske det bästa på hela passet! Tänk om poletten har trillat ned för både mig och Akilles nu? Det vore härligt med tanke på all tiden vi har lagt ned på byten det senaste.

Idag fick vi även tillbaka hästarnas träckprover som vi skickade in till SLU förra veckan. Båda två hade lite mask och behövde avmaskas men ingen stor blodmask påvisades. Skönt!! Den vill man hålla sig ifrån 😊 Nya provet ska tas i september igen. Har ni kollat upp om era hästar behöver avmaskas än?

Kommentera