Dagens besök hos Sala Equicenter

Idag var det dags för årets första koll hos Sala Equicenter, såklart lyckades vi pricka in den dagen där det skulle snöa och blåsa som värst. Men vi färdades tryggt på vägen tack var lastbilen ifrån Horsepartner. Jag har aldrig känt mig otrygg med bilen sen vi köpte den, gott betyg😊

Mina tankar ifrån gårdagens inlägg stämde bra överens med verkligheten, det som nästan alla hästar är drabbade av just nu hade Akilles också problem med. Det vill säga spändhet i ryggen bakom sadelläget. Han fick djupvågsmassage och laser som vanligt. Roligt att hans bakknän och muskler överlag var såpass fräscha trots att han nu är 17 år och tränas på mer än någonsin! Stretching och eget arbete underhåller hans muskler mellan besöken. Han ska vila och ta det lugnt några dagar nu för att återhämta kroppen ifrån massagen. Därefter ska jag själv underhålla ryggen lätt med med min egna djupvågsmaskin ca var 4e dag när det är halt ute.

Det är alltid lika mysigt att få komma till Malin och prata häst, jag lär mig alltid något nytt när jag är där! Hur ofta kollar ni era hästar hos equiterapeut eller kiropraktor/massör? Vi försöker hålla oss till varannan eller var tredje månad så länge det inte är något akut.

Bild ifrån oktober 2020

Kommentera