Clinic tömkörning

Igår fick jag upp en livesändning i mitt flöde där Anders Eriksson medverkade i en clinic som handlar om tömkörning, jag hade inte tid att sätta mig ned för att kolla igår men har hunnit kolla igenom en hel del idag. Det är mycket intressant att se professorer arbeta med det som de är allra bäst på. Anders pratar mycket om hästens utrustning och hur vi behöver anpassa oss efter hästens villkor, inte tvärtom. En mycket bra clinic i mina ögon och jag rekommenderar alla att kolla på den.

Vi arbetar också en del med tömkörning. Det går självklart i perioder och just nu när det inte går att jobba på ordentligt på ridbanan hemma föredrar jag att rida ur energin som finns uppsuttet i ridhuset. Däremot jobbar vi alltid ett pass i veckan där vi övar på kommunikationen mellan oss, vilket också är superviktigt. Jag skrev ett inlägg tidigare i vintras om att jag ville bli bättre på tömkörning så det här blev en inspirationsboost.

Och kul med digitala clinics i dessa tider, mer sånt vill jag se!

Ikväll väntar det även lite mer kvällsjobb för min del, det blev en tidig kväll i stallet och då passar jag på. Planerna inför imorgon är att vi ska fotografera med Back on track igen, Akilles var alldeles lockig i manen efter knopparna igår så jag fick försöka blöta ner och borsta den rak igen. Nu håller vi tummarna för att vi får fint väder imorgon med.

Kommentera