Clinic 4 december

Hejsan,

Fredagskväll och ännu en jobbvecka har passerat. Jag har, som vanligt, tillbringat min eftermiddag/kväll i stallet men lyckades komma hem i en hyfsad tid just idag. Annars är det lätt att timmarna går i ett svep och vips så är klockan väldigt sent på kvällen.

Jag och hästarna har haft en bra vecka tillsammans. Det har varit första veckan med vintertid och det är såklart alltid en omställning när det blir mörkt redan kl 16. Jag har även plockat fram mina gummistövlar, för jösses vad med lera det är i hagarna nu… det är värre att mocka hagen i 15 min än att rida ett träningspass på en timme. Leran fastnar i hjulet och det är blött och slirigt att ta sig fram. Men när kylan väl är här så brukar det problemet avta. Just hösten och vintern är inte den mest charmiga tiden att ha häst under. Sommaren är definitivt enklare på alla sätt och vis förutom alla flugor. Men hellre att mina hästar får gå i en större hage som mestadels är fin med gräs och en lerig ingång/utgång som är svår att mocka än att få stå i en liten grushage hela dagarna. Vi har provat båda alternativen men jag gillar att hästarna får möjlighet att röra på sig och även kunna sysselsätta sig med gräset som finns. De har även granris i hagarna som är mycket uppskattat!

Jag vill tipsa er om två evenemang som kan lätta upp stämningen såhär års. Dels SIHS som går av stapeln under v 47. Även om ni inte vill gå på showen så brukar mässan vara riktigt stor och bra, samt att man kolla på tävlingsekipagen redan på framridningen. Men sen vill jag också tipsa om Mediahouse by rf’s första evenemang som är en Clinic med Therese Nilshagen där ett gäng duktiga profiler kommer att rida. Rebecka och hennes gäng slår på den stora trumman redan från start och jag ser fram emot vad clinicen har att erbjuda. Så, ett stort tips för att få en ordentlig motivationsboost inför vinterträningen. Klicka på länken för att komma till evenemanget: https://facebook.com/events/s/clinic-med-therese-nilshagen-p/373359931245141/

Kommentera