Besök utav möss och råttor

I flera veckor har vi haft problem med råttor och möss i stallet, usch så äckligt! Tyvärr något man får leva med i ett stall, turligt nog har vi aldrig varit drabbade förut så det är nästan som en chock nu när man ser hur stora råttorna kan vara.

Akilles har ju plattat till en och annan råtta i boxen och det är stora råttor vill jag lova! Vi har fått införskaffa oss både små plåthinkar och plåttunnor för fodret, och fått lägga alla våra saker i sadelkammaren i plastlådor där vi också har fått besök. Jag blir alldeles tokig snart… är rädd om mina sadlar också. Hoppas att råttorna inte äter läder.

Har ni haft bekymmer med möss eller råttor i år? Anticimex har varit här och kikat men ingen vill gå in i fällorna som är utplacerade. En råtta har även på nästan en natt gnagit ett ca 10×10 stort hål i Akilles box som vi nu har fått tätat. Jag såg även att Lina Dolk hade fått besök av en mus i handsfacket på sin hästlastbil. Fy sjutton, det hade jag inte velat vara med om😂

Tunna ifrån Ikea till fodret

Jag behöver alla tips jag kan få för att hålla mina saker hela och rena ifrån mössen och råttorna hehe!

Små plåtlådor/hinkar till morgon och kvällsfodret!
Råttorna gnager på alla våra plasthinkar…

2 Kommentarer

  1. Emmy den 4 januari 2021 kl 14:45

    För oss hjälpte bara katt, guldvärt!

    • ryttarsnack_admin den 5 januari 2021 kl 11:05

      Håller med dig! Vi har en katt som älskar att jaga råttorna i stallet men det skulle behövas några till 🙂Kommentera