Back to basics

Hej och glad fredag!

Nu lovar jag att allt ska bli som vanligt här på bloggen igen efter att semestern är över och allt återgår till det normala. Back to basics, helt enkelt. Min sommar har, som ni har kunnat läsa tidigare, bestått av tävling och semester på resande fot. Jag är nu även fullvaccinerad vilket känns toppen och jag är glad och tacksam över att kunna bistå med att dra mitt strå i stacken.

Akilles fick en hel veckas vila och sedan dess har vi ridit igång på stubbåkrarna som numera är tillgängliga för oss att rida på. Det riktigt lyser av glädje i hästarnas ögon när de förstår att vi är på väg mot stubbåkern. Därför passar vi på att rida våra pass så ofta som möjligt där, för snart är det dags att plöja upp åkrarna igen. Vi har även hunnit med en dressyrträning hos Emelie i veckan där jag passade på att låta Emelie sitta upp och känna på Akilles. Det märks ganska tydligt på Akilles nu när det bli lite kyligare och mer regnigt ute då han spänner sig i ryggen, han ska därför få ett kombinerat regn- och flugtäcke att ha på sig under varma med ändå regniga höstdagar. När hans kropp hade kommit igång ordentligt såg det riktigt bra ut, och när jag fick sitta upp den sista kvarten kändes han magisk. Jag visste inte att han kunde kännas så bra och det gav mig en stor inspirationsboost till att fortsätta träna. Jag blir nog lite väl bekväm i den känslan vi har just nu, jag tycker att det känns bättre än någonsin och har velat stanna kvar i den känslan några veckor men nu är det dags för nästa steg i utvecklingen. Vi vill uppnå ännu mer genomsläpplighet i hela kroppen.

Vi ska prova ett nytt system där jag rider mer ”varannan dag”-ridning. Istället för att traggla på ridbanan flera dagar i rad så ska jag rida ett pass på banan och nästa dag ska vi ut och skritta länge, helst 1 timme i friskt tempo för att Akilles verkligen ska komma igenom kroppen. På så sätt slits det inte lika mycket samtidigt som han får en chans till att hålla musklerna pigga och fräscha inför nästa ridpass. Vi får återkomma och se om det är ett upplägg som kommer att passa oss.

Nu väntas en lugn fredagskväll på hemmaplan, stallet blev klart under morgonen och sedan red vi ett lösgörande pass med bommar i ridhuset under min lunch. Perfekt att tajma in hästarna mellan jobbet nu så länge vi har möjlighet att arbeta hemifrån.

Kommentera