Att våga inspireras av andra

På tävlingar, på träningar eller varstans i stallmiljö kan man ofta höra att ”hon får allt utav sina föräldrar” eller ”han rider inte lika bra i verkligheten som på instagram”. Alltför ofta hör man föräldrar eller ”kunniga” vuxna som ser ner på yngre framgångsrika ryttare och menar att de har fått allt serverat på silverfat. Om hur lite han eller hon jobbar, hur dåliga löner hästskötarna får eller hur lite hästarna får gå i hagen.

Får jag höra dessa kommentarer stänger jag av, jag vill inte höra om vad han eller hon har gjort som är dåligt. Istället tycker jag att vi ska våga inspireras och ta del utav vad andra framgångsrika ryttare har för lösningar på sina problem. Det som andra gör speglar inte alltid ens egna verklighet, men istället för att stänga dörren och kasta skit vore det trevligare att man istället studerar, processar och sedan väljer om man vill göra likadant eller hitta sitt egna sätt att komma framåt i utvecklingen.

Hur länge en häst går i hagen eller vilket foder hästarna får har ingenting med oss andra att göra. Kanske finns det en bakomliggande faktor som ligger i grund för beslutet. Sedan finns det såklart etiska och moraliska dilemman som kan hanteras på andra sätt, därmed inte genom att prata illa om personens val. Hur tycker ni att stämningen är inom ridsporten generellt? Istället för att känna agg mot en konkurrent tycker jag att man ska studera, fråga och lära sig vad den ryttaren gör som är annorlunda mot vad man själv väljer att göra. Du behöver inte vara bästa vän med alla, men man kan inte heller bilda sig en hel uppfattning om någon man inte alls känner.

Känner ni något agg eller att det är jobbigt att vistas i gemensamma lokaler som konkurrenter eller framgångsrika ryttare eller tränare? Det är ett väldigt intressant ämne som tåls att diskuteras vidare tycker jag. Måste stämningen och klimatet vara så tufft och hårt på tävling eller träning? Säger ni åt dem som pratar illa om andra? Själv försöker jag bara att hålla mig till min plan och fokusera på mitt för det är det enda jag kan påverka!

Vill tillägga här i slutet att detta är mina egna tankar. Jag är inte ute efter att trampa någon på tårna utan vill mer ta upp ämnet för att kunna diskutera det med er!😊

SM 2018 där jag var omringad av många duktiga ryttarvänner!

Kommentera