Äntligen tillbaka

Inlägget som skulle publiceras igår verkar ha försvunnit. Men jag kan med glädje berätta att dressyrsadeln äntligen är tillbaka där den hör hemma igen. Det blev 3 veckors väntan pga strul med leveransen men nu är den tillbaka! Oj så härligt det är att kunna släppa ner benen och rida med sätet ordentligt igen, och slippa den där molande känslan i knäna efter ett ridpass. Hoppsadeln är en stor favorit men inte när det gäller ett gediget dressyrarbete.

Ikväll var vi även iväg till Emelie för en dressyrträning igen. Det är alltid lika roligt att få komma iväg och ta till sig alla lärdomar. Akilles hade en liten räv bakom örat första delen av passet vilken medför att allt blir spänt. Både han och jag blir spända, även om jag vet hur jag ska lösa en sån situation kommer kontrollbehovet ikapp och jag blir lite för stum i handen och låter honom inte riktigt komma till ro där. Men ju längre in i passet vi kom gick det bättre och bättre, vi avslutade med ett riktigt fint galopparbete och fina byten. Äntligen börjar bytena falla på plats trots att det finns lite spänningar kvar. Vi kom även överens om att en avsutten mental träning vore på sin plats, superkul med en tränare som engagerar sig i både ryttare och häst. Inte bara att man ska kunna rida öppnor och slutor i tävlingsform.

Idag hämtade jag även ut Pixis nya flugtäcke som jag fick hjälp av Strömsbergsgård att välja ut. Det blev ett Horseware Amigo Bug Buster Petite i storlek 80 cm. Det satt fint på henne, ni ska få se lite finare bilder när jag plockar fram systemkameran imorgon. Hon verkade i alla fall mycket nöjd när myggen och flugorna höll sig borta.

Imorgon blir det en skrittur för Akilles samtidigt som Pixi får dra sin vagn. Det blir en mysig kväll!

Välförtjänt efter träning!

Kommentera