Äntligen dressyrträning

Hej på er,

Jag är precis hemkommen efter dagens dressyrträning, äntligen är vi på g igen och det var superkul att få komma iväg och träna efter några veckors uppehåll.

Vi fick öva mycket på att kontrollera samlingen som just nu är lite klurig, Akilles vill gärna visa att han kan samla på egen hand vilket gör att han förekommer mig och inte lyssnar hundra procent på mina signaler. Så därför red vi mycket öppnor och slutor för att få koll på bogarna, därefter satte vi ihop det till ”trappan” som vi kallar det för. Först en sluta till kvartlinjen ungefär och därefter ut i en öppna innan vi gick tillbaka till sluta igen mot medellinjen. Det gäller att hålla tungan rätt i munnen och Akilles behöver tänka till vart han sätter hovarna för att allt ska bli rätt. Därefter byggde vi på övningen med att lägga till en stor arbetspiruett på ca 5m efter öppnan, och där behöver vi jobba på att få piruetten ännu större då det är lättare för oss att göra små samlade piruetter än stora arbetspiruetter med full kontroll på varje steg. Så hela övningen blev tillsammans en sluta, över i öppna, stor arbetspiruett och över i öppna igen för att därefter upprepas vid nästa långsida. För er som inte är hästintresserade kanske det låter som en hel vetenskapsvärld men för oss dressyrnördar är detta vardagsmat hehe.

Jag tycker att vi fick till fina linjer ur övningen tillslut även om det krävs tid och tålamod. Akilles har gjort stora framsteg med lättheten i framdelen och skjuter nu på ännu mer med bakbenen in under sig, det gillas!

Planen är att skritta ut i ett friskt tempo ca 1 h imorgon för att bli av med träningsvärken innan vi ska träna terräng på lördag. Det pirrar till i magen av tanken på att vi ska hoppa hinder i skogen men min förhoppning är att vi ska ha riktigt kul tillsammans. Det är dags att leta fram säkerhetsvästen för den får jag inte glömma om vi ska ge oss ut på såna äventyr! Om ni har några tips till en nybörjare på terrängbanan mottages det tacksamt 🙂

Här nedan ser ni en bild på ett terränginspirerat hinder jag och min gamla ponny Gulliver hoppade på en hoppträning som vi deltog på varje vecka, vem kan tänka sig att den här fjantiga dressyrnörden har hopptränat regelbundet haha!! På nästa bild är det jag och min mammas gamla d-ponny Chico som tävlade för väldigt många år sedan, och ser ni hur höga hindren är? Helt galet!

Kommentera