Ännu ett bra dressyrpass

Idag har det varit en riktig hästdag för mig och mamma. Vi började dagen med att möta upp hovslagaren för skoning utav Akilles och verkning utav Pixi. Allt gick galant och det känns alltid skönt när hästen är nyskodd. Pixi tar inte mer än 5 minuter att verka och hon står som ett ljus!

Efteråt blev det ett ridpass för mammas del med stallkompisens häst medan jag longerade Pixi. Ridbanan här hemma har varit alldeles för blöt för att rida ordentligt på men idag var den i fint skick, fibersand slukar upp vattnet fort sålänge det inte är fruset. Lilla Pixi hade mycket krut under hovarna vill jag lova och det gick nästan så fort att jag inte fick stopp på henne😉 Snacka om lyxproblem att ha en pigg 20-årig att handskas med. Efter lite fika och energipåfyllning var det dags för ett dressyrpass i ridhuset med Akilles. Han travade på riktigt fint idag, vi har kommit till en punkt där vi kan börja slappna av i den högre formen vilket känns toppen. Jag har som ni säkert har läst tidigare haft bekymmer med att han blir tung i handen, nästan oavsett vilket bett jag rider på. Jag har alltid haft ett tredelat eller baucher med fasta ringar på honom, men satte nu på ett tredelat med rörliga ringar vilket gav en helt annan känsla. Roligt när man kan få till samma härliga känsla med ett snällt tredelat bett istället för tex kandaret.

Uteritt med hackamore

Jag har även plockat fram ett hackamore vi hade liggandes hemma i förrådet för att testa på Akilles. Jag red ofta markarbetspass och uteritter på hackamore med min gamla ponny. Jag gillar att kunna variera min utrustning och att kunna rida bettlöst är aldrig fel. Vi får se hur det funkar på Akilles, antingen blir det en succé eller en total flopp.

Vilket bett föredrar din häst?

Kommentera