Angående dokumentären om Peder

Jag vill ännu en gång lyfta fram den nya dokumentären om Peder Fredricson och hans resa mot att bli nummer 1 i världen. Jag utgår ifrån att du som läser detta redan har sett dokumentären, annars borde du verkligen göra det. Den finns att se på SVT Play och heter – Nr 1. Med sikte mot världstoppen.

Jag tycker att dokumentären var otroligt bra filmad och vi fick verkligen en djupdykning i Peders hästliv. Tänk att våra hästar följer med oss runt om på tävlingar och ständigt presterar! Och hur skör sporten är om allt inte går som planerat. Det räcker med en liten hälta som kan sätta stopp för storslagna planer oavsett om du är topp- eller hobbyryttare.

Något som verkligen tar plats i dokumentären är det mentala spelet och hur psykiskt stark du måste vara för att gå ut som sista ryttare och slå till med den snabbaste tiden eller den högsta procenten. Du måste vara 100% trygg i ditt system för att orka prestera och hålla fokus, något som imponerar mig enormt mycket. Minsta lilla ofokus och en bom trillar i marken och rankningpoängen är förlorade.

Men till det viktigaste av allt – tävling är inte allt! Hälsan och hästarna är det viktigaste i våra resor. Utan ett bra välmående ifrån alla i teamet kan det kosta dig segern, allt bitar behöver finnas på plats. Hela tiden. En olycklig häst kommer inte att göra sitt allra yttersta för att göra dig som ryttare nöjd.

Vad tycker ni om dokumentären? Det är fritt fram att diskutera med varandra i kommentarerna.

Jag tror att vi alla kommer att få se Peder stå som nummer 1 på världsrankingen snart. Frågan är inte om, utan när!

Teamwork! Känslan när allt slit och tiden man lägger ner lönar sig!

Kommentera