Andraplacering i St Georges

Hejsan,

Här kommer ett längre inlägg om helgens tävling då några har hört av sig på instagram och vill veta ännu mer kring helgens andraplacering!

Det var i lördags den 28/8 som tävlingen gick av stapeln och jag startade min dag på hemmaplan med att sova ut, storhandla, laga matlådor och att förbereda mig inför tävlingen. Som ni kanske har läst tidigare i veckan fick vi en sen starttid vilket kan få mig, som blir väldigt fokuserad på tävling, att tappa energin innan vi ens har kommit fram till tävlingsplatsen. Jag behövde därför hitta på annat som tog upp mina tankar innan det var dags att åka till stallet för att knoppa och packa lastbilen. Jag hade putsat all utrustning dagen innan och behövde bara fixa iordning lastbilen inför avfärd. Vi hade även förberett lastbilen med massa hö då vi åkte precis när Akilles normalt brukar få sin eftermiddagsfodring och kom hem senare än kvällsfodringen. Så det fick han roa sig med under resans gång! Akilles fick sig ett bad och blev knoppad innan det var dags att lämna stallet för att påbörja resan mot tävlingsplatsen.

Efter 2 timmar kom vi äntligen fram till tävlingen och jag hade ca 45 min på mig att förbereda innan det var dags att sitta upp i sadeln. Mamma var snäll och hjälpte mig att skritta fram Akilles för hand medan jag fixade det sista. Minuterna gick riktigt fort och innan vi hann tänka till var det dags att sitta upp. Jag önskar normalt sett lite längre tid men nu i coronatider vill man undvika att komma så tidigt som möjligt/åka hem så sent som möjligt från tävlingsplatsen. Vi hade med oss 2 boxgrannar från stallet på tävlingen vilket fick Akilles att visa upp en helt annan sida av sig själv. En av hans favorittjejer stod några lastbilar bort och oj vad de gnäggade och skrek efter varandra. Akilles blossade upp sig rejält och trippade på tå under hela framridningen. Energinivån var en helt annan än vad den brukar vara! För allas bästa valde vi att dela upp oss på framridningarna, men om det var ett smart eller dåligt val vet jag ännu inte idag. Nu när Akilles var såpass mycket på tå och även bakom skänkeln var det svårt för mig att veta hur jag skulle hantera denna nya situation, men med hjälp av alla nya verktyg vi har samlat på oss den senaste tiden lyckades vi ändå få till en bra framridning. Det lyckade receptet bestod av beröm och övergångar i massor, han skulle inte få en chans till att fundera vart stallkompisarna var utan behövde hålla fokuset kvar hos mig. När jag precis hade värmt upp lagom mycket kikade jag på klockan och insåg att det var 13 min till start! Hjälp🤯 Som tur var hann vi med det sista innan det var dags att gå upp mot tävlingsbanan som tog ca 5 min.

Väl inne på banan skyggade Akilles för första gången mot domaren, ovanligt för att vara honom. Men en nerv som jag vet måste finnas där för att kunna rida ännu svårare klasser i framtiden. Travdelen blev spänd tyvärr, men vi gjorde det vi skulle och fick ingen ”miss”. Han behöver helt enkelt komma igenom i kroppen ännu mer då han har en tendens att bli för balanserad och tycka upp nacken vid spännig. I skritten däremot slappnade han av mycket mer och poängen tickade in. Den ökad skritten var en av dagens höjdpunkter. I galoppdelen kom några av våra svagheter fram, den lilla saxen med sluta-byte-sluta-byte är fortfarande såpass ny för oss för att vi ska kunna göra den riktigt bra, men han bytte rent och gjorde okej slutor. Där vill jag ha ännu mer böjning och tvärning för högre poäng. När vi kom till piruetterna visste jag att vi kan plocka hem fina siffor, tyvärr missade vi första piruetten då han skyggade mot domaren. Det är varken mitt eller Akilles fel utan vi behöver helt enkelt träna mer på att bli avspända för att undvika såna missar. Den andra piruetten blev fin och belönades med 7,5 p. Båda bytesserierna satt fint och belönades med 7or, det är inte ofta vi hittills har satt båda serierna på en tävling vilket blev en glad överraskning. Totalt landade vi strax över 64% trots spändhet i traven och några ”missar” i galoppen. Jag hade inte alls förväntat mig dem procenten och blev glad när jag insåg att det skulle räcka till en placering, endast någon hundradel bakom vinnaren. Vi är fortfarande gröna på denna nivå men lyckas ändå hålla en hög lägstanivå. Vi har en bra grund att bygga vidare på och det kliar i fingrarna att anmäla sig till nya tävlingar. Jag får än så länge hålla igen tills dess att vi hittar en tävling som passar oss. Det blir nog en lite lugnare period på den fronten.

Så, summan av det hela är en lyckad dag med många nya erfarenheter som belönades med en andraplacering i klassen! Tack till mamma som alltid är med och hjälper mig på träning och tävling♥️

Är det något ni tycker att jag har glömt att berätta? Skriv i kommentarerna så svarar jag gärna på det.

Pigga ögon både innan och efter ritten!

Kommentera