Ändrade planer

Hejsan hoppsan,

Igår hade vi planerat in en dressyrträning för Emelie men den blev tyvärr inställd och ridhuset behövde hålla stängt. Tråkigt, men hälsan för både djur och människor går ALLTID i första hand. Läste även att vi har starkare restriktioner nu igen så det gäller att vara försiktig och tänka till hela tiden. Ridbanan hemma är fortfarande inte helt hundra att rida på, så det blev ett skrittpass barbacka igår där vi jobbade en del för hand innan jag hoppade upp och fortsatte i samma spår. Energinivån vad det inget fel på, det hade räckt med hälften!

I och med detta har jag även ändrat om lite mer i schemat. Akilles får ridas på hemmaplan idag och imorgon i ett lugnt tempo. Jag hoppas att det går att tömköra ordentligt på ridbanan imorgon men vi får se. Utöver det ska jag gå igenom mina saker i stallet och se över vad som behöver tvättas, vilka täcken som kan tas med hem osv. Vi har inte så mycket förvaring i stallet och behöver därför ta hem en del saker när de inte används. Jag har även beställt ett nytt utetäcke till Akilles som han behöver nu när det är varmare. Det är ett 0 g regntäcke ifrån Amigo, älskar horsewares täcken och tycker att de har suttit bra på alla hästar som har haft deras täcken. Jag beställde ett i färgen vinröd som vi även har sedan innan, det är snyggt! Om nu ens ett täcke ska/kan vara snyggt? Passformen är viktigast.

Vi behöver fylla på foderförådet också, det är inte min favoritsyssla att bära tunga säckar men det är tur att vi har foderbutiken endast 1 km ifrån stallet. Gissa om man blir shoppingsugen varje gång man ska gå in och köpa foder, det slutar ofta med att man kommer ut med något annat som inte var planerat. Inte nog med att vi ska köpa foder så har jag också varit förbi Hööks nu under förmiddagen, vi var endast 2 personer i hela butiken, skönt! Där blev det ett par nya saltstenar och nya höpåsar till hästarna då råttorna har tuggat på de gamla.

Juste, jag glömde nästan berätta för er att jag har fått hem min nya Pardus hjälm ifrån Back on Track. Har längtat efter min egna efter att jag har fotats i deras hjälmar under hösten/vintern. Jag valde den svarta med microfiber och snyggt glitter. Det är inte likt mig att välja något glittrigt men nu blev det så. Min svarta Samshield får åter gå tillbaka till att vara en tränings- och tävlingshjälm. Det som känns tryggt och bra med den nya hjälmen är att det har MIPS-funktionen vilket skyddar huvudet ännu mer än vad tex samshield-hjälmen gör.

Vi hörs imorgon igen, snart kan jag berätta för er vad det är för äventyr vi ska hitta på i helgen och framöver.

Min hjälm ifrån Samahield som jag älskar!
Här ser ni mig bära den nya svarta Pardus Microfiber med glitter!

Kommentera