Amigo Bug Rug Petite

Så heter modellen på Pixis nya flugtäcke som vi fick proffsig hjälp av Strömsbersgård att matcha till Pixis behov.

Akilles har ju sedan tidigare täcken från bland annat Horseware, Lippo och Shires. Men det finns enligt mig inget märke som hittills har varit bättre i både kvalitet och passform är Horseware. Akilles passar allra bäst i MIO, Amigon kan bli lite trång i bogpartiet men brukar generellt sett sitta bra om man går upp till storlek 155. Rambon sitter alldeles för tajt kring bogen. Så där får man hitta modellen som passar allra bäst.

Pixi hade tidigare ett täcke från Nisch som satt bra under förra året när hon var lite rund om magen, men i år när hon är i mycket bättre form passade inte täcket längre. Det såg ut som ett lakan på henne, stackarn!😜 När jag började kika omkring efter ett nytt hörde jag av mig till Strömsbergsgård som har hjälp mig många gånger tidigare. Där får man alltid snabba svar och proffsigt bemötande. De rekommenderade att vi kikade på Horsewares täcken i serien Petite som har extra små storlekar. Jag fick även med en tabell med mått där jag kunde jämföra storlekarna mot Pixis egna mått. När vi hade valt täcket Amigo Bug Rug fick vi en leveransbekräftelse dagen efter och två dagar efter att beställningen blev lagd fick jag en notis om att täcket fanns att hämta hos ombudet. Tack Strömsbergsgård för jättebra service!

Täcket satt väldigt fint på lilla Pixi, det var lite stort kring bogen då hon är såpass liten där men i övrigt satt det jättebra. Lagom långt, bra passform, fin kvalitet och andas fint. Man fick täcket med en avtagbar hals vilket är perfekt för Pixi då hon har så mycket man att skydda sig med. Jag tänker att hon kan gå utan halsdelen i höst när det minskar på stickdjuren. Det bästa med täcket är också att det skyddar stora delar under magen på hästen. Det är enligt mig fantastiskt då det är där hästarna brukar bli som mest bitna. Lite flugkräm och flugspray som komplement till täcket och Pixi är redo att ge sig ut bland flugor och mygg.

Så, om ni som oss letar efter ett täcke i minisize till era små vänner kan vi starkt rekommendera Horsewares serie Petite som finns hos Strömsbergsgård.

Kommentera