3 produkter jag alltid har i min ryktväska

Idag tänkte jag tipsa er om vilka produkter jag alltid har i min ryktväska, jag brukar egentligen ha allt möjligt där i men dessa produkter hänger alltid med!

• Lactacyd tvål! Perfekt att använda om man vill göra rent hästarnas ben eller hovar. Till hovarna brukar jag använda en diskborste för att få bort den värsta leran och sedan massera in tvålen på benen. Tvålen är väldigt snäll mot hästens hud och de vita partierna brukar bli riktigt rena och fina efteråt. Den är relativt billig också, tummen upp.

• Arnika gel. Arnika finns alltid i min ryktväska och har gjort det ett tag. Jag brukar smörja in produkten på bland annat ryggen om jag känner att det behövs. Massera in med lätta rörelser på utvalt område. Se till att tvätta dina egna händer efteråt!

• Pälsglans. Och en vanlig blomspruta med vatten! Pälsglansen sprayar jag i svansen innan jag borstar ut den, jag försöker att inte borsta ut svansen varje dag men innan jag gör det måste jag alltid spraya i glans. Jag gillar K9 Nano spray och tycker att den luktar gott, och alldeles lagom mycket. Sedan har jag faktiskt alltid en helt vanlig flaska med vatten såhär års. Hästarna får väldigt lätt stötar eller blir statiska när man exempelvis borstar eller tar av täcket. Då kan man bara spraya lite vatten direkt på hästen eller på borsten så brukar problemet vara som bortblåst!

Vilka produkter kan ni inte klara er utan?

Kommentera